Naslovna Sport Fudbal 7. memorijalnog turnira Drago Kovačević: Tekstilac slavio u Žeravici

7. memorijalnog turnira Drago Kovačević: Tekstilac slavio u Žeravici

U finalnoj utakmici 7. memorijalnog turnira Drago Kovačević, odigranoj danas u Žeravici fudbaleri Tekstilca savladali su Kozaru sa 1-0 i osvojili turnir.

Mogla je Kozara prva do vođstva u 5. minuti, ali Plisnić u posljednji trenutak reaguje ispred Raspudića. U 10. minuti, nakon dobre akcije Dervenćana Zarić postiže gol za vođstvo Tekstilca od 1-0. Pokušava Kozara uzvratiti, ali bez uspjeha. Mladi golman Bradić odlično interveniše na pokušaj Raševića i na poluvrijeme se odlazi sa minimalnom prednošću Dervenćana.

Šef stručnog štaba FK Kozara Nedžad Žerić početkom drugog poluvremena vrši nekoliko izmjena. Odlično ka golu Tekstilca šutira Petković, a Plisnić uz  pomoć stative čuva svoju mrežu. Na loptu natrčava Novaković, ali ne uspijeva da je ugura u prazan gol. Napada Kozara preko Lolića i Gavrića, ali je odbrana Dervenćana na čelu sa golmanom Plisnićem danas bila neprolazna i Tekstilac zasluženo slavi i osvaja turnir.

Čestitke FK Tekstilac iz Dervente na osvojenom turniru, uz zahvalnost našim domaćinima na pruženom gostoprimstvu u protekla dva dana. Mladi golman Kozare Dušan Bradić proglašen je za najboljeg golmana turnira, najbolji strijelac je igrač Tekstilca Stupar Slađan, dok je najbolji igrač turnira, takođe igrač Tekstilca Zarić Dejan.

Pred fudbalerima Kozare ostalo je nekoliko dana priprema. U subotu 10. augusta 2019. godine počinje prvenstvo u I ligi Republike Srpske. Kozara će put Modriče, gdje će se  u okviru 1. kola I lige Republike Srpske sastati sa ekipom Alfe.