Naslovna Info Gradiška Selo zapljusnuto mirisom: Tradicionalna “Kobasicijada” u Rogoljima kod Gradiške

Selo zapljusnuto mirisom: Tradicionalna “Kobasicijada” u Rogoljima kod Gradiške

GRADIŠKA – Četvrta “Kobasicijada”, na kojoj su prikazane specifičnosti pripreme ovog proizvoda te obrade svinjskog mesa održana je u nedjelju u Rogoljima kod Gradiške.

Uprogramu koji je okupio 70 izlagača, predstavnika prerađivačke industrije, održano je, pored ostalog, takmičenje u pravljenju svježe kobasice.

Pobjednik je Radovan Tomić, drugo mjesto zauzeo je Goran Nježić, a treće Milenko Babić.

Interesovanje za ovaj program bilo je veliko, a “Kobasicijadu” su organizovali Mjesna zajednica Rogolji i Udruženje uzgajivača svinja uz podršku gradske uprave Gradiška i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.

– Naši takmičari su se zaista dobro organizovali i pripremili u svim kategorijama. Veoma smo zadovoljni interesovanjem za ovu našu manifestaciju koju će, svake godine obogaćivati, činiti nje masovnijom – kazao je Slavko Vasiljević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rogolji.

Stanislav Đerčan iz Šida kazao je da su ovakve manifestacije korisne.

– Naprimjer, “Sremska svinjokolja i kobasicijada Šid”, je na daleko poznata. Već smo evidentirali deset hiljada posjetilaca, a sve zahvaljujući našem rekordu od tri minute i 16 sekundu, da 120 kilograma mesa preradimo u kobasicu – izjavio je Đerčan.

Interesovanje za “Kobasicijadu” u Rogoljima bilo je veliko.

Izvor: Srpska info