Naslovna Info Gradiška LIJEP GEST GRADIŠKIH UGOSTITELJA: Kafa i doručak za prvog stranca koji je...

LIJEP GEST GRADIŠKIH UGOSTITELJA: Kafa i doručak za prvog stranca koji je jutros ušao u BiH

GRADIŠKA – Ukidanje mjera kojima je, zbog virusa Korona više od dva mjeseca bio zabranjen a potom ograničen ulazak za strane državljane u Bosnu i Hercegovinu, iskoristili su jutros prvi putnici iz Hrvatske. Među njima je Jasmin Samardžić iz Stare Gradiške kojeg su, upravo iz razloga što je prvi putnik, simbolično ugostili u jednom restoranu, najbližem ugostiteljskom objektu savskom mostu i obali granične rijeke.

Za Srpskainfo, on je ispričao da je veoma srećan što je ponovo u prilici da slobodno uđe u Gradišku, gdje ima mnogo prijatelja i da se sa njima vidi na prvoj jutarnjoj kafi.

Podsjeća, da je ovdje, prije pandemije poslednji put bio 14. marta. Samardžić je za Srpskainfo veoma ljubazno pričao o danima izolacije.Jasmin Samardžić

– Najteže je bilo ograničeno kretanje između naših opština. Naprimjer nismo mogli, osim specijalnim propusnicama na dan i jednom sedmično, iz Stare Gradiške otići u Okučane ili u drugo mjesto izvan svoga prebivališta. Zato je ponestajalo osnovnih namirnica, cijene su rasle, a ljudi su bili veoma zabrinuti, čak uplašeni, mada u Staroj Gradiški nije bilo inficiranih koronom – kazao je Samardžić koji danas planira susrete sa prijateljima, šoping, nabavka.

– Osjećam se odlično i zahvalan sam vlasnicima restorana “Karpediem” Vladanu i Tanji Šurlan koji su se dosjetili da prvog putnika u novim uslovima, ugoste kafom i doručkom. To je veoma lijep gest i odmah su me osvojili, kao budućeg redovnog gosta – rekao je Samardžić.Jasmin Samardžić i njegov domaćin Vladan Šurlan

– Inače, granicu sam prešao bez zadržavanja na obje strane. Drago mi je što sve opet funkcioniše jer za nas u Staroj Gradiški, veoma je važna Gradiška u Republici Srpskoj jer se tu snabdijevamo, dolazimo zbog svakojakih potreba – ispričao nam je Jasmin Samardžić.

Inače, primjetan je povećan broj putnika iz Evrope koji jutros prelaze granicu u Gradiški.