Naslovna Info Јovana i Јovan Gajić kod ministra Maleševića

Јovana i Јovan Gajić kod ministra Maleševića

BANJALUKA – Јunak naše priče, Јovan Gajić iz sela Sitnica na Manjači, najmlađi prodavac malina u Republici Srpskoj, danas je sa sestrom Јovanom posjetio Banjaluku i sjedio u ministarskom kabinetu.
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske - Foto: RTRS

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike SrpskeFoto: RTRS

Јovan je izrazi želju da “vidi Banjaluku i gdje to ministar radi”, te je ministar prosvjete i kulture Dane Malešević upriličio ovaj prijem, kako bi uručio njegovoj sestri Јovani udžbenike, ali i podsjetio na sve porodice sa četvoro i više djece, ali i sve ostale, kojima je potrebna pomoć kako bi svoju djecu poslali u školske klupe u septembru.

Malešević, koji je ranije posjetio Јovana Gajića i uručio mu torbu i školski pribor, rekao je da u školama u Srpskoj polako postaje praksa da učenici daju udžbenike koje više ne koriste školskim bibliotekama, a da ih škole daju učenicima koji nisu u mogućnosti da ih kupe i da bi sa ovom praksom trebalo nastaviti.

Јovana i Јovan Gajić kod ministra Maleševića (Foto: RTRS)

Јovana i Јovan Gajić kod ministra Maleševića (Foto: RTRS)

Na pitanje kako se osjećao prilikom posjete ministru, Јovan je odgovorio da mu je bilo lijepo, da su pili sok i pričali o školi, knjigama, ministrovom radu i drugim temama.

Njegova sestra Јovana zahvalila je Maleševiću na današnjem prijemu, a posebno na obećanju da će njoj i njenom bratu kupiti patike.

Јovan je novac za udžbenike prikupljao prodajući maline i kupine, te bi kao primjer trebalo da nam posluži njegov rad i volja, da se osvrnemo oko sebe i pogledamo da li je nekome u našoj blizini možda potrebna pomoć.

RTRS, SRNA