Naslovna Sport Ostali sportovi Loš vikend za kuglaše Posavine i Kozare

Loš vikend za kuglaše Posavine i Kozare

Šesto kolo 1. Lige RS obilježila su dva derbija, prvi odigran u Patkovači u Bijeljini između velikih prijatelja, ali i velikih rivala KK OSSA Galaks i KK Posavina iz Gradiške.

Kao što i dolikuje jednom derbiju, bilo je napeto do samog kraja. Meč su otvorili Mišetić i Lalović, a prednost domaćeg terena se pokazala presudnim, i sa slabašnih 484 Mišetić je izgubio od Lalovića koji je oborio fantastičnih 541 čunj. Šmitran je za Posavinu izjednačio na 1:1 protiv Bjelića i smanjio prednost domaćina u oborenim čunjevima na -41. Đurić je za Posavinu takođe odigrao veoma dobar meč i doveo Posavinu u vodstvo 2:1 i tada magičnih +4 čunja za goste. Utakmica se „lomila“ na četvrtom paru, kada je domaćin krenuo na sve ili ništa. Marin je za Posavinu odigrao najlošiju utakmicu sezone a možda i karijere i sa 466 oborenih čunjeva OSSA je izjednačila preko Šoškića na 2:2 i +34 čunja za domaćina. U petom paru, i infarkt završnici koju su odigrali Muslimović za Posavinu i Sekulić za OSSU podijeljeni su bodovi, te se u zadnji par ušlo sa 2.5:2.5 i +34 čunja za domaćina. U zadnjem paru, ove sezone najbolji igrač Posavine Svračić je već u prvoj stazi uzdrmao Pejića i smanjio za 15 čunjeva. Posavini je trebala pobjeda Svračića sa više od 34 čunja razlike protiv Pejića. Borio se Svračić, isprobavao sve što je mogao, ali jednostavno nije bio dan za pobjedu. Pejić je održao prednost sa kojom je ušao u meč i na kraju je ipak slavila OSSA Galaks sa 5.5:2.5.

Rudar iz Prijedora bio je gost, ove sezone nepobjedivom Radu iz Brčkog. Domaćin je na početku ušao malo lošije u utakmicu, ali na kraju preko Lazića 573, Vincetića 558 i Stijepića 580 došao do pobjede 6:2, uprkos dobroj partiji Prijedorčana i fantastičnih 567 Drinčića.

Lijevče je trebalo odigrati utakmicu protiv Trebišnjice, ali je ekipa iz Trebinja odustala od takmičenja za ovu sezonu. Ekipa Dervente je bila slobodna ovo kolo.

U sljedećem kolu Posavina je slobodna, Rad gostuje Derventi, a OSSA Galaks gostuje u Gradišci ekipi Lijevča, čime će i biti okončana 1. polusezona.

Premijer liga BiH

Kozara je na svojoj kuglani dočekala ekipu Revite, i uprkos jakoj želji i borbi izgubila sa 6:2. Gosti su od početka vodili, da bi na samom kraju, standardno dobri ove sezone, Šukalo i Biber spasili čast Kozare i osvojili dva meč poena.