Naslovna Info Истраживање NDI: Највећа подршка СНСД-у

Истраживање NDI: Највећа подршка СНСД-у

Истраживање је обављено на узорку од 2.040 испитаника у периоду од 13. до 24. јула 2014. године. Резултати су показали да би за СНСД гласало 34 одсто опредијељених бирача. Глас СДС-у би дало 21 одсто опредијељених бирача, ПДП-у четири, СРС РС три, а ДНС-у два одсто.

Резултати истраживања, које је објавило сарајевско “Ослобођење”, показују да СНСД Милорада Додика има већу подршку него сви његови противници заједно.

Када је у питању ФБиХ резултати истраживања показују да највећу подршку има Демократска фронта за коју би гласало 22 одсто опредијељених бирача. СДА има подршку 14 одсто, СББ десет, СДП БиХ девет, а ХДЗ БиХ седам одсто сигурних гласача.

Резултати истраживања су показали да је предсједник Демократске фронте Жељко Комшић најомиљенија особа међу политичарима у ФБиХ са 66 позитивних бодова, док је најнеомиљенији лидер СДП-а БиХ Златко Лагумџија, који је добио 62 негативна бода.

ЕУ и NATO

Резултати истраживања су показали да би БиХ у ЕУ и NATO-у радо видјело 76 одсто испитаника у РС. Чак 83 одсто њих сматра да је економија највећи проблем у овом ентитету.